Ikut kisah pengalaman Atikah Ghazali yang mencuba slimming center tapi akhirnya berjaya menurunkan berat sebanyak 9kg dengan panduan eBook kurangkan 5kg dalam 5 minggu.

Dapatkan eBook Anda!

Hai Kevin

Where do I start? Ok actually I memang sorang yang concern about weight. Selepas I beranak with my 2nd son my weight naik sehingga 63kg. My ideal weight is 47kg.

Saya pernah pergi ke slimming centre dan habis beribu-ribu. Well, memang ada hasilnya ada tapi dengan diet yang ketat ada pada satu tahap diet yg buat, I hampir pengsan!

…Saya pernah pergi ke slimming centre dan habis beribu-ribu…So after a few month stop treatment slimming centre, berat saya bertambah balik…

So after a few month stop treatment slimming centre, berat saya bertambah balik. Since, I memang fed up dengan slimming centre, I started to try and cari solution yang 1) tidak menggunakan byk duit dan 2) tidak menyiksakan. Tapi apa pun, I tau kalu nak kurangkan berat badan, pengambilan kawalan pemakanan itu penting.

Jadi saya cuba beli eBook you – How to lose 5kg in 5 Weeks.

eBook How to lose 5 weeks 5kg sangat bagus untuk org yang hendak kurus atau menjaga berat badan. Cara pemakanan yang terkandung dalam e-book betul2 membantu saya. Selepas baca, I cuba tidak mengambil makanan yang berminyak dan mengawal jumlah kalori pemakanan setiap hari dan senaman untuk burn kalori sekerap mungkin.

…Cara pemakanan yang terkandung dalam e-book betul2 membantu saya

Senarai kadar pengunaan kalori yg ada dlm eBook bukan hanya termasuk senaman tetapi juga aktiviti harian seperti mandi, memasak dain lain lain. So hari2, I akan parking jauh supaya boleh berjalan jauh, menggunakan tangga dan pada masa yang sama, saya cuba meluangkan masa untuk senaman 40minit 2-3 kali seminggu.

Kadang-kadang bila I rasa nak makan makanan favorite I makan sikit jer coz seperti mana kat Kevin, tak perlu makan perfect setiap hari. Yang penting ada keseimbangan. I also menggunakan cekodok.com untuk kira kalori yang I amik setiap hari.

Apabila I agak sibuk dan tak dapat bersenam, saya dengan sendiri akan mengawal pengambilan kalorie supaya tidak melebihi keperluan harian saya. Semua hasil pembacaan eBook How to lose 5kg in 5 Weeks.

Sekarang berat badan I dah 54kg. Tapi ada lagi beberapa kg untuk capai berat yg ideal. Walaupun agak mencabar tapi macam Kevin kata – tak lah susah sangat dan tak lah senang sangat.

Kena cekal dan tabah kalau nak cantik n sihat.

Kevin Zahri

I am a US certified personal trainer and nutritionist with over 12 years experience. Over the years, I have published over 10 books, written for Men's Health, other fitness and lifestyle magazines, hosted TV shows and appeared on various TV shows, programs and magazines. I am also an avid corporate wellness speaker and web entrepreneur.

More about me here or follow me on Facebook or Twitter.

View all posts