Let’s take a look at 5 alasan mengapa kebanyakan kita gagal mencapai matlamat kecergasan.

gua_new04.JPG

kenapa ramai gagal dalam merealisasikan azam mereka?

Azam tahun baru?

Hmm, ramai including most of my friends gunakan tahun baru for some kind of fitness goal…usually it’s “saya nak kurangkan lagi 10kg” atau “this year I wanna be fit” dan macam-macam lagi.

Saya rasa … in terms of motivation or azam, that’s not a problem tetapi kenapa ramai gagal dalam merealisasikan azam mereka?

Let’s take a look at 5 alasan mengapa kebanyakan kita gagal mencapai matlamat kecergasan.

Kevin Zahri

I am a US certified personal trainer and nutritionist with over 12 years experience. Over the years, I have published over 10 books, written for Men's Health, other fitness and lifestyle magazines, hosted TV shows and appeared on various TV shows, programs and magazines. I am also an avid corporate wellness speaker and web entrepreneur.

More about me here or follow me on Facebook or Twitter.

View all posts
  • zia

    sy de masalah perut buncit.byk ubt@cream yg sy gune tp still xde effect.pe senaman yg perlu st buat utk.settle pblm perut bunci sy ni….
    mgkin dgn cream yg sy gune bersama dgn senaman akn menyelesaikan masalah sy ni….

    boleh kah en tlg sy senaman mcm mane yg perlu sy buat.serta kan dgn picture skali.
    tq….

  • Mel

    Bolehkah saudara Kevin bagi tips diet yang seimbang bagi wanita??Bagaimana pula cara untuk menurunkan berat badan dengan kaedah yg betul melalui pemakanan dan senaman??? n cara mengekalkan berat bdn agar tidak terlalu kurus dan tidak pula terlalu gemuk?

  • yun

    seberapa kerap sy perlu ke gym utk mendapatkan badan yg ideal? sy br seminggu ke gym.. berat badan sy dah cecah 60kg..tggi br 140cm…….

  • hai…syg mempunyai maslah berat badan yg sgt berat untuk sy.tggi 167cm manakala berat 74kg.bgh yg bermasalah adal lengan,punggung,selulit dan pinggang.sy x buncit.itu yg palik sy muskil.tapi org ckp sy nie tggi cantik dgn tubuh bdn sy yg nemgiurkan nie