Looking for some 1:1 help?

A lot of you have been asking me about personal training and personal consultation lately. In the past, I didn’t really highlighted it much since I’ve been to occupied with lots of other things…so kekurangan masa untuk 1:1 trainings.

Direct Online Booking

I’ve just put up a new page in both English and Bahasa Malaysia on:

  • Personal Training / Latihan Peribadi
  • Personal Consultation / Perundingan Peribadi


Whether you are looking for weight loss consultation, personal fitess training or panduan diet dan makanan seimbang, you are also able to place your personalized session terus melalui online booking form.

Free Book and 50% Discount for Students

All personal training or consultation sessions are entitled to a free copy of my book(s) and yeah, we are giving 50% off (RM150 saving) for students.

So if you have any questions, schedule an appointment with me and we’ll work in out together.

Kevin Zahri

I am a US certified personal trainer and nutritionist with over 12 years experience. Over the years, I have published over 10 books, written for Men's Health, other fitness and lifestyle magazines, hosted TV shows and appeared on various TV shows, programs and magazines. I am also an avid corporate wellness speaker and web entrepreneur.

More about me here or follow me on Facebook or Twitter.

View all posts
  • azlan

    hello kevin..sejak i keje ni da terlalu letih utk bersenam..dulu masa student almost every day i pegi gym..now da letih..cm ne ya kevin?

  • timie

    salam..hai sy nak tanya mcm mana nak tambah berat badan..sy mengalami permasalahan berat badan..kadang2 tidak selera utk mkn..kadang2 jugak klu makan kerana sy terpaksa..so ada ker cara utk tambahkan berat badan dan meningkatkan selera makan..boleh tak abg bg tahu saya manu harian yg abg ambik setiap hari..terima kasih..

  • hizammi

    hola..sy berat 59kg n tggi 164..ape supplemet yg terbaik dan ter`ekonomi` (masih blajar) utk tambah berat badan..skg ni baru berjinak2 pg gim

  • hello hizammi….

    hmmmm saya syorkan whey protein (supplement) + roti atau carbs daripada buahan2 etc. Ini adalah gabungan yg lebih ekonomi berbanding weight gainer.

  • hizammi

    tanx for reply..actually carbs n creatin tu ape..

  • hizammi

    hizammi lagi…kenape da x byk produk kt maxtrition..whey da xde

  • adli

    hi!!!!! saya nak tanya… saya dalam proses utk membesarkan otot2 (size) badan saya. sekarang ni saya mengambil supplemant dari jenama Muscle Tech iaitu Muscle Tech Nitro Tech Hard Core, anabolic Halo, Cell Tech. Adakan Supplement ini sesuai untuk saya membuat saiz.. dan adakah cadngan lain supplemant yang boleh saya gunakan.yang ke-2 bilakah masa yang sesuai untuk saya membuat cuting pada badan saya… apakah supplemant yang susuai saya gunakan ( jenis/jenama)…..kalau nak membuat cuting tanpa membuat mengunakan supplemant bagaimana kah caranya

    TQ

  • yana

    saya susah nk kwl pemakanan saya…
    berat badan saya naik dengan mendadak…
    saya ingin mengurangkan berat badan saya…

  • akizaki

    nak tanya..
    berat max=55kg
    tinggi=169
    saya nak tambah berat badan..
    bg suggestion whey protein mane yg terbaek..
    ada kawan suggest ambil mass gainer…

  • akizaki

    plus plus plus..
    saya agak aktif buat cardio dan ‘angkat’ weight..
    ada yg cakap saya perlu kurangkn cardio…
    klau tidak membazir saya makan protien banyak mana pn..
    btulkah..?

  • Hanz

    hello kevin…
    saya bermasalah berat badan dalm kategori overweight…tinggi saya 168sm tapi berat 80kg…bagaimana tips atau sebarang petua untuk turunkan berat badan saya ini hingga mencecah berat bdn yang ideal, segala senaman telah saya lakukan tetapi masih gagal, termasuk mkn pil turunkan berat bdn, tetap masih gagal. adakah cara yang terbaik utk saya lakukan sebarang aktiviti atau teruskan pemakanan diet?

  • rizal

    hello kevin
    nak tny,how to get six pack?

  • isz

    hey kevin,i got a problem..
    my height is 176cm AND my weight is juz 48kg.
    i look very skinny..
    how can u help me to increase my body weight..
    ur suggestion??
    and now i makan dlam 4-5 kali sari..iaitu
    pagi:
    nasi lemak+air suam
    then pegi skul
    resest time at skool
    makan kuih2..
    balik skool
    2.30
    makan nasi ayam@ikan +air suam
    then pkul 4.00
    makan kuih2 +buah epal
    kul 7.00
    makan nasi ayam@ikan goreng +air suam
    malam pkul 9.00
    makan nasi goreng or mee goreng or roti canai+air suam..

    and dlm pkul 6.30 i akan buat cikit push up AND ANGKAT BERAT yang dibuat sndiri..
    so,wat do think about my diet???
    ok kew?

  • ben

    boleh saya tahu berapa ketinggian kevin dan berat kevin,myb ble saya jadikan model untuk saya ikuti jejak langkah kevin….mcm saya berapakah berat yg sesusai,untuk saya fitt seperti kevin….tggi saya 172,so berapakah berat yg sesusai….untuk pengetahuan kevin sekarang berat saya 63kg….

  • ben

    boleh saya tahu berapa ketinggian kevin dan berat kevin,myb ble saya jadikan model untuk saya ikuti jejak langkah kevin….mcm saya berapakah berat yg sesusai,untuk saya fitt seperti kevin….tggi saya 172,so berapakah berat yg sesusai….untuk pengetahuan kevin sekarang berat saya 63kg…

  • jun jihae

    hello kevin,
    saye nak tau ape diet yang sesuai untuk students..
    ape yang saya tahu apple hijau sesuai untuk diet tapi apple hiaju tak sesuai untuk student.

  • labu

    a`salam….

    kelvin sy nk tanya.. apa prodak protein (supplement) yg paling sesuai untuk kite, yg baru nk start main gym ni…. coz sy ni dh start mula main havy punyer….

  • wanieyeya

    saya mempunyai masalah berat badan dan lemak berlebihan di bahagian perut,peha dan pinggul.saya ingin bertanyakan kevin,diet yang bagaimanakah sesuai untuk saya lakukan bagi mengurangkan berat badan saya dalam tempoh yang singkat?apakah menu diet yang patut saya ambil?tinggi sya 160cm dan berat saya 66kg.really need ur help and information.thank you.