I NEED YOUR HELP

launchgood.com/jks

Salam semua,

Setelah lebih 6 bulan dengan pelbagai lawatan sekolah, perjumpaan, diskusi, pilot projek dan endless trips to Putrajaya, dengan rendah diri saya ingin memohon kepercayaan dan bantuan anda untuk bantu saya kick-start dan jayakan kempen Jom Kurus Sekolah (JKS) – Bukan Soal Kurus, yang melibatkan ribuan sekolah di Malaysia, dan insyallah anda beri impak buat jutaan Rakyat Malaysia, termasuk lah anda dan komuniti anda.

Dan walaupun ia disokong penuh oleh Kementerian Pendidikan Malaysia, kami tidak menerima dana dan perlu bergantung kepada diri sendiri untuk menjayakan buat ribuan sekolah dan jutaan pelajar seluruh Malaysia.

Skop kempen JKS Amat Besar

Ia jauh lebih dari program TouchnGo. Lawatan saya di 10,000 sekolah sekalipun tidak akan dapat menyelesaikan masalah obesiti komuniti sekolah begitu sahaja.

Antara initiatif kempen JKS ini melibatkan:

  • Program TOT bersama ribuan cikgu sekolah Malaysia.
  • Pembentukan 1000 Liga Sukan untuk atlit bukan elit, pendidikan khas dan komuniti sekolah secara am (ini adalah kempen yang amat besar dan komplex)
  • Program Cabaran JKS buat PIBG dan komuniti sekolah.
  • Online Support Channel.
  • Online Educational Video and Bahan Bacaan.
  • Creative Health Education
  • Program Makanan Kantin Sihat
  • PE Volunteer Program

Berapa jumlah dana yang diperlukan?

Honestly, too much to mention as ini bukan kempen sekali setahun atau 1x event TouchnGo. Ini adalah kempen berpanjangan untuk seluruh negara. Jadi untuk permulaan crowdfunding ini, kami akan fokus kepada menggunakan dana sumbangan untuk MEWUJUDKAN A SELF-SUSTAINABLE ECOSYSTEM yang akan dapat bertahan untuk generasi-generasi yang akan datang.

Jadi sekali lagi dengan rendah diri, sekiranya anda ingin sumbangkan kepada kempen ini, sila layari:

launchgood.com/jks
launchgood.com/jks
launchgood.com/jks

Any contribution amatlah dihargai dan insyallah kita sama2 dapat berikan impak yang bermakna buat komuniti dan anak-anak kesayangan buat masa depan mereka yang lebih sihat, lebih cerdas dan lebih cergas.

Dengan ikhlas,

Kevin Zahri