When I come to your school, expect this …

Dalam lawatan ke sekolah-sekolah so far sepanjang kempen Jom Kurus Sekolah, majoriti cikgu2 expect me to “give a talk” utk motivasikan pelajar utk lebih sihat dan cergas. Saya rasa talk kurang berkesan dalam area dewan sekolah bersama 200-300 pelajar as ia 1-hala dan frankly, membosankan bagi diri saya juga.

Kurang ceramah. More Fun!

Sejak saya pelajar dulu, saya kurang minati “ceramah motivasi”. Saya lebih percaya kepada the experience of the session. Utk bermain dan bermesra bersama pelajar. Biar ia menjadi satu pengalaman yang fun dan memorable.

Saya cuba letakkan diri sebagai pelajar. So kalau “KevinZahri” datang ke sekolah saya, apa yang saya ingin alami. Sudah tentu ada perkongsian tip2, QnA kesihatan dan kecergasan. Tapi most of all, i would like a fun n personal experience.

So jadi bagaimana nak menangani masalah obesiti sekolah? Itu kempen berpanjangan Jom Kurus Sekolah yang melibatkan pelbagai sub-campaign. Mustahil utk satu sessi bersama saya menyelesaikan masalah itu ???

Jadi kepada sekolah yang ingin dan sedang menjemput saya (free of course), expect it to be different, tidak perlu ada formaliti/upacara rasmi, we can play sports, we can play games, we can chitchat but it needs to honest, fun and 2way.

Sessi fun, games dan Q&A bersama saya dan pelajar bersama Sek Kebangsaan Bukit Damansara.

Pendaftaran percuma sekolah: jomkurussekolah.com

High Res Photos: https://photos.app.goo.gl/jtWXkMo5eZRUKqkJ7