Why no more health posts?

why the lack of health & fitness posts?

I should be honest here. After spending long hours writing my book, having a break from health & fitness writing is kinda nice :D.

I’ll be back with health & fitness posts soon :D. Hang in there.

Kevin

0 Shares:
0 comments
  1. salam, kevin.

    saya najib dan sy ingin meminta pandangan dr kevin ttg senaman untuk menguatkan otot.saya telah mengalami kecederaan yg agak serius akibat terjatuh.lutut kanan sy mengalami kecederaan hingga ligamen sy telah terputus dan sy perlu menjalani pembedahan untuk membentuk semula ligamen tersebut.tetapi disebabkan sy telah meninggalkan aktiviti sukan dalam jangkamasa yg lama, doktor menyarankan sy untuk mengguatkan semula otot disekitar lutut dengan membuat latihan/senaman bagi mempercepatkan proses penyembuhan setelah pembedahan dijalankan.walaubagaimanapun doktor tidak membenarkan saya menjalankan aktiviti fizikal yg berat seperti berlari/berbasikal dll.doktor menyarankan agar saya pergi ke gym dan berenang.tetapi saya tidak mengetahui jenis2 latihan fizikal yg sesuai untuk tujuan tersebut.diharap kevin dapat membantu saya dengan memberikan cadangan aktiviti yg boleh saya lakukan.

    TQ…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Cara Mengira Penggunaan Kalori Ketika Bersenam

Ramai selalu bertanya kepada saya "Berapa kalori saya bakar sekiranya saya jogging 30min?". Well, agak sukar untuk memberikan jawapan yang tepat kerana ia bergantung kepada beberapa faktor: berat badan seseorang, kelajuan, terrain, cuaca dan lain2...