Berita Harian XY – Jaga badan cara Kevin

Following is a cover story by Fairuz Zaidan from XY Berita Harian. You can view the original article on their website.

Kevin Zahri Abdul Ghaffar berkongsi rahsia pemakanan ideal untuk pembaca XY. Ikat perut atau bijak makan? Ayuh ikuti tip personaliti ini dan menangi hati pemilik kromosom XX!

KUALITI bukan kuantiti. Tertarik dengan kata-kata Kevin Zahri tatkala beliau berbicara mengenai rutin diet pemakanan yang diamalkannya. Baginya, tidak guna berdiet tetapi tidak tahu fakta kandungan dan makanan yang perlu diambil atau dielak.

0 Shares:
0 comments
  1. First time datang blog ini, tak sangka di Malaysia pun ada blog pasal kesihatan ni. Saya salah seorang yang amat mementingkan penjagaan bentuk badan seperti saudara Kevin. Saya bersetuju dengan pandangan saudara Kevin tentang lelaki yang sudah berkahwin kebanyakan mula boroi dan lesu.Kebanyakan lelaki malaysia bila remaja mcm sy ni.. amat giat aktf bersukan.Petang-petang of course pergi main bola, Bila sudah mula berkerja,masa untuk bersukan terabai sedikit disebabkan kepenatan berkerja sepanjang hari dan malam-malam menghabiskan masa dengan keluarga 🙂 ; padang bola pun dah tak de :), jadi lama kelamaan, tabiat tidak bersukan menjadi darah daging. Saya dah jumpa ramai senior 3-4 tahun lebih tua dari saya. Dahulunya semasa mereka berusia seperti sy ni, badan mereka memang menarik tapi sekarang sudah boroi :). Kalau nak dibandingkan dengan US contohnya,saya kagum dengan kebanyakan kaum lelaki di sana yg sentiasa menjaga dan mengekalkan bentuk badan.

  2. sy setuju dgn pandangan saudara kevin…berkenaan dgn penjagaan badan oleh lelaki.Kebnanyakan dari mereka apabila sudah berkahwin tidak mementingkan penjagaan badan mereka.Hal ini menyebabkan kebanyakan lelaki di Malaysia yg telah berusia kelihatan boroi.

  3. hi kevin,
    i’m a female and started to work out at gym last month…thing is, there is no reduction in my weight and that frustrated me..but my friend said that i look better..why my weight stay the same as before eventhough i’ve work out and changed my eating habit? i’m 60 kg, 155cm tall, 24 years old

  4. Saya amat bersetuju dengan Kevin terutamanya soal corak pemakanan rakyat Malaysia> Saya sendiri telah melibatkan diri secara serius dalam soal pemakanan dan diet ini dan telah banyak berkongsi maklumat tentang ini.
    Semasa kaji selidik diadakan, ramai kalangan rakyat malaysia tidak mengira bangsa yang tidak tahu dan tidak mahu mengambil tahu tentang isu kandungan nutrisi dalam pemakanan harian. apatah lagi untuk mengetahui soal nilai kalori.

  5. Hai, Mr. Kevin, Saya amat berbangga kerana anak malaysia melahirkan satu laman Blog yang begitu menarik utk tatapan anak-anak malaysia, terutamanya
    Lelaki-lelaki serta jejaka-jejaka malaya yg majoritinya
    tak ambil kesah masaalah pemakanan serta penjagaan
    kesihatan.
    Kita patut mengambil iktibar serta renungan dari laman2
    web antarabangsa (US) masyarakatnya kalau dilihat nampak
    dah berumur tetapi badan masih Macho!!!Ayuh Lelaki2
    Malaya mari kita beramai2 jaga pemakanan serta diet
    ijut cara KEVIN ZAHRI.
    wASALLAM.

  6. Same 2 u, – Semoga laman web tersebut dapat dikemaskinikan setiap masa, dan dimanafaatkan oleh semua lapisan. ROTI CANAI TEH TAREK!!!!Restoran Mamak….Tapi Air SUAM Jangan Lupa.

  7. hai kevin…saya nak tahu bagaimana hendak menjadikan badan kita sebagi seorang lelaki berotot dan tampak sasa

  8. saya mahukan badan yg lebih berisi..sekarang saya agak kurus…
    saya hisap rokok..saya xmakan sayur…sukar utk saya makan sayur..ada cara tak utk tambah berat badan saya?
    vitamin ke..selain dr vitamin ke..

  9. badan saya terlalu kurus..seseorang mengutuk saya dengan panggilan tulang…saya malu..saya sentiasa makan dengan kerap namun badan saya tetap begini..selain itu, saya juga kerap muntah apabila setelah habis makan walaupun kuantiti hanya sedikit…

  10. badan suami sy kurus,tp perut mcm buncit ckit.
    sy sk kalau suami sy brisi tp bukan buncit.nk bdn suami brisi,tak tlalu kurus,xtlalu gemuk….
    ape yg perlu sy lakukan bagi badan suami sy brisi..
    masak byk pun dia mkn ckit dia mudah kenyang,bdn sy yg makin naik skrg…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like