Faten Hammama Kurang 17kg Dengan Makan 5x Sehari

[one_half boxed=”true” animation=”Fade In” delay=””]

Faten Hammama binti Torejan

  • Umur: 30 tahun
  • Tinggi: 173.5cm
  • Kerjaya: Client Care
  • Berat Asal: 75kg
  • Berat Selepas: 58kg
  • Jangka Masa: 8 bulan
  • Tinggi:156cm.
  • Facebook: faten torejan.
[button color=”Accent-Color” size=”medium” url=”https://kevinzahri.com/jom/ebooks/panduan-kurangkan-5kg-5minggu” text=”Nak kurang berat badan?”] [/one_half]

Dahulu saya seorang yang berisi dan memang marah kalau orang panggil saya gemuk,hihii. Tapi hakikatnye memang gemuk pun. Pernah berhabis duit beli produk-produk kurus tapi tiada hasil. Saya juga sangat malas untuk bersenam bagi saya senaman itu melecehkan.

Dulu saya selalu makan makanan yang heavy mcm nasi minyak, KFC dan tak suka minum air. Kalau pergi jogging pun hanya 10minit sebab fikir asalkan badan berpeluh kira ok lah tu..ahaha, teruknya pemikiran dulu.




Gambar sebelum.
Gambar sebelum.
Semasa menghadiri bengkel Jom Kurus di Kuantan awal 2013.
Semasa menghadiri bengkel Jom Kurus di Kuantan awal 2013.

Bermula dengan bengkel Jom Kurus bersama Kevin Zahri

Saya sertai bengkel Jom Kurus bersama Kevin Zahri di kuantan pada febuari 2013 dan membeli eBook Panduan Kurangkan 5kg 5 Minggu Kevin. Ooooh baru tahu macam mana nak kurus, kiraan kalori dan ia sangat membantu.

  1. saya amalkan kiraan kalori.
  2. 2 liter air masak sehari
  3. mengamalkan makan 5x sehari
  4. wajib ambil breakfast,biasanya roti 2 keeping dgn peanut butter
  5. makan tengahari mcm biasa cuma nasi hanya ambil segenggam
  6. malam hanya ambil sumber protein seperti ikan,ayam
  7. kurangkan pengambilan MSG

Senaman? Saya hanya amalkan senaman jogging 6x seminggu di taman selama 40minit dan sekarang berjinakjinak dengan weight training di gym.

Gamabar selepas.
Gamabar selepas.
Semasa JomFit bersama Kevin di Kuantan 2014.
Semasa JomFit bersama Kevin di Kuantan 2014.

Tip kepada yang ingin kurangkan berat badan?

Untuk kurus anda perlukan ilmu diet,nekad,usaha dan bagi saya mental kena kuat..carilah kawan@keluarga untuk memberi sokongan anda..jika ade saat perasaan “meroyan datang” tengok dan bacalah kisah2 kejayaan mereka yg Berjaya sebelum ini..

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like