Wan Fadhilah : Aktiviti membakar lemak yang menghiburkan!

Assalammualaikum…

Dah lama tak update cerita pasal perkembangan saya kan…hihihihi…Banyak sangat aktiviti dengan team JK1M saya…Banyak sangat gambar nak share…Sebelum tu nak share pasal berat saya…lepas timbang 2 minggu lepas 61.8kg, berat saya naik semula tau!!!!…Tension je masa tu..hahaha…yelah dah bersenam dah jaga pemakanan tapi berat boleh naik pula…Berat saya naik ke 63.5kg semula lepas seminggu tu…Dan terkini berat saya akhirnya turun kembali…Pagi tadi 61.5kg…Tapi yang best nya, perubahan ketara yang saya nampak ialah seluar saya longgar…Ya!!…Memang sangat longgar kat pinggang…Masalah peha je yang susah nak kurus…hahaha..Jom tengok gambar aktiviti-aktiviti yang saya dan team saya lakukan…Itupun tak semua saya pergi…Memang sangat padat dengan aktiviti….

friendly dodgeball

Gambar masa friendly dodgeball dengan Mr Kevin Zahri dan Team Leaders….Kami memang suka bergambar….hihihihi…

dodgeball

Kami bersama-sama Mr. Kevin Zahri…

 

26

Masa lawan dengan Mr Kevin + Team leaders…Kami kalah…hihihihihi…3 set game…1-2..kira ok lah juga kan… 😛

44

Dimana ada “tongkat” monopod pergi disitu mereka akan berada…hahahaha…

30

Lagi……

54

dan lagi….hihihi…Tengok muka Mr.Kevin..hahaha…

52

Sama-sama dengan teamleaders yang hadir..

59

Ni pula gambar masa di Puchong…Kami cuba sukan air pula…Memang sangat best…Aktiviti yang lain dari aktiviti harian kami…Hasilnya, tadaaaaaa…kulit jadi hitam…hihi

water sport

Teamleader kami pun dah pandai “selfie”..hihihihi….Haffiz buat muka comel eh??

P1010944

P1010971

P1020027

P1020025

P1020282

P1020296

Selain dari sukan air, kami juga adakan telematch untuk bakar lebih kalori…hihihi…

P1020155

Aktiviti paling disukai…makan…hihi…

119

Ni pula, kami pergi ke gym bersama-sama…Memang sentiasa padat aktiviti membakar lemak kami…

118

70

Ni pula gambar masa Zumba….Memang sangat best…Penat dan berpeluh-peluh…

71

92

Jangan tak percaya…Aktiviti renang pun ada…Apa sahaja janji boleh bakar kalori…hihi

95

Tengok…Aktiviti makan aiskrim bersama pun ada…hahaha…Sapa kata diet tak boleh makan aiskrim…Aiskrim tidak bersalah…hihi…Boleh makan…Tapi kongsi la…

56

Saya berkesempatan jumpa dengan Encik Isa Abdullah…hihihi…Akhirnya dapat juga jumpa masa Zumba…

73

Sukan baru yang saya cuba…Squash…Terima kasih kepada Mr Kevin sebab anjurkan Squash nite…Terima kasih kepada Byda sebab bagi pinjam raket..hihi…

8396116

115

114

Hihihih…Aktiviti yang wajib….

77

Ni pula masa Explorace JK1m di Cyberjaya minggu lepas….Team kami TTTA dapat tempat kedua…Tak sangka pula…hihihi…Sangat penat..Tapi seronok…

84

Bangga…hihihihi…

102

 

112

99

98

97

88

87

Kami bergambar dengan Teamleader Wangsa Maju, Marini…

86

81

80

76

74

75

Ini yang paling penat yang saya kena buat..Kena campak tayar dan kutip semula sampai habis satu pusingan laman tu…Penat!!…tak mampu senyum dah..haha..

94

Dicelitkan dengan gambar makanan..hihihi…Banyak kan lauk saya ambil??Dalam seminggu saya akan ada “cheat day”..hahahah…Tak pasti la konsep saya ni betul atau tidak…Yang penting nasi tetap segenggam…

90

Ini pula gambar semalam…Selepas habis full body circuit training bersama Afzarina..Terima kasih Mr Kevin atas ilmu yang telah diberikan…Sangat penat sebenarnya..hihi

91

 

Ok, Banyak tak gambar yang saya kongsikan??Ini diantara aktiviti-aktiviti yang telah kami lakukan sepanjang 2 minggu ini…Banyak lagi aktiviti yang saya tak dapat hadir kerana komitment kepada keluarga…Tetapi saya akan pastikan saya tetap akan lakukan senaman di rumah contohnya seperti circuit training yang telah diajar oleh teamleader kami atau saya rujuk di Facebook Kevinzahri untuk senaman-senaman yang boleh dilakukan dirumah…Sibuk dengan urusan harian bukan alasan untuk tidak bersenam ya…

Kini saya sangat gembira  kerana telah berjumpa dengan rakan-rakan yang mempunyai satu tujuan yang sama iaitu ingin mengurangkan berat badan…Terima kasih kepada Mr Kevin kerana menganjurkan program yang sangat berguna ini…Disamping boleh kuruskan badan, saya dapat ramai kawan…

Jom tengok perubahan saya…hihihihi…

93

Walaupun berat saya tak turun banyak…Tapi ukur lilit badan saya berkurangan…Seluar saya banyak yang dah longgar…hihi…Seronok!

0 Shares:
3 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like
Read More

12 Tips Kurus Untuk Pelajar Asrama

Bagi anda yang mempunyai ruang yang terhad seperti di asrama, bagaimana anda dapat menggunakan sebaik-baiknya ruang yang anda ada untuk melakukan senaman? Ikutilah tip-tip ini untuk tingkatkan kesihatan anda sebagai pelajar.
Read More

12 Sebab Orang Jepun Kurang Obes vs Malaysia

Memang diketahui umum bahawa kadar obesiti di Malaysia adalah antara yang tertinggi di Asia (lebih 40% penduduk obes). Negara Jepun pulak mempunyai kadar obesiti paling rendah di kalangan negara membangun dunia dengan cuma 3%.