JK1M9 Celebrity Dodgeball Tournament: Aishah Sinclair, Scha Al-Yahya, Raja Farah dan 15 artis lain.

MAJLIS PERLAWANAN DODGEBALL SELEBRITI & MEDIA UNTUK PELANCARAN JOM KURUS 1MALAYSIA (JK1M) MUSIM 9

JK1M Musim 9 akan bermula dari 9 September hingga 21 Oktober 2017. Program ini dilancarkan dengan majlis perlawanan “Selebriti  & Media Dodgeball”. Enam belas pasukan akan menghadapi pertempuran sengit untuk memenangi gelaran dan membawa hadiah wang tunai RM1000, bersama-sama dengan produk yang ditaja Quaker.

“Pertandingan Dodgeball Selebriti & Media,” yang ditaja oleh Quaker Malaysia dan Persatuan Dodgeball Malaysia (MAD), akan melibatkan selebriti tempatan terkenal seperti Aishah Sinclair, Scha Al-Yahya, Raja Farah, Bambang Soteto, Amin Ra, Ammar, Nelissa Nezam, Faralyna Idris, Raja Syahiran, Shalma Ainaa, Narin, Ali Puteh, Mamak Puteh, Sophia Andersen, Shah Tapaw, Faiz Tapaw, Haslinda Ali, Hakim, Nabil Mahir dan Kevin Zahri.

Bagi menambahkan kemeriahan perlawanan antara kumpulan, pemain dodgeball kebangsaan akan turut serta dan bersedia untuk memberi panduan dan menggalakkan persaingan semasa perlawanan persahabatan ini. Setiap pasukan juga akan menerima latihan daripada jurulatih JK1M dan “Kisah Kejayaan JK1M” individu yang telah berjaya menurunkan berat badan sepanjang lapan musim yang lalu. Di samping itu, peminat selebriti yang terpilih sama ada oleh selebriti atau oleh sekretariat dijemput menerusi social media.

Dodgeball adalah salah satu acara sukan paling popular di kalangan peserta JK1M sejak musim pertama program ini, dan ia menjadi tradisi JK1M menjadi dodgeball acara sukan utama di kalangan bidang latihan program. “Pertandingan Dodgeball Selebriti & Media” akan meneruskan usaha dari JK1M, serta selebriti dan media yang mengambil bahagian, untuk mendidik rakyat Malaysia ke arah kehidupan yang aktif, sihat dan seimbang.

Quaker Malaysia adalah penaja utama acara ini, selaras dengan usaha untuk menggalakkan gaya hidup yang sihat dan aktif di kalangan rakyat Malaysia. “Quaker sentiasa dikenali berkait rapat dengan kebaikan nutrisi dan faedah kesihatan. Kami percaya bahawa kerjasama ini menjadi satu platform yang hebat untuk menggalakkan senaman, dan juga memberi inspirasi kepada orang ramai untuk lebih proaktif tentang kesihatan mereka dan menunjukkan bahawa makanan yang sihat juga boleh menjadi mudah, lazat dan berkhasiat. Mulakan amalan pemakanan sihat dan berubah sedikit demi sedikit, kita boleh memulakan langkah positif untuk menjadi individu yang lebih sihat, untuk diri sendiri dan orang tersayang, “kata Maliha Subhani, Pengurus Besar, PepsiCo Malaysia.

Di samping Quaker Malaysia dan Malaysian Association of Dodgeball (MAD), terdapat juga penaja-penaja lain yang turut menjayakan program ini seperti Yakult, Suunto, FITscarf & FIT Malaysia.