Heart Rate Training 101: Cara ELAK beban JANTUNG berlebihan semasa bersenam?

Berikut adalah video yang menerangkan panduan dan cara menilai kualiti degupan jantung (heart rate) anda semasa bersenam. Penting – mahir dalam menilai kemampuan degupan jantung anda amat penting.

Bukan sahaja untuk menilau kualiti senaman tapi lebih penting untuk elak stress berlebihan pada otot jantung anda yang sememangnya AMAT bahaja. Malah setiap tahun ramai berdepan serangan jantung dan meninggal hasil dari kadar dan stress degupan jantung yang terlalu tinggi.

Jadi sila tonton video ini dan kirakan kadar dan zon degupan jantung anda semasa bersenam untuk usia diri anda yang tersendiri.

Program 8-Minggu Bersama Saya

Video ini adalah dari siri video Bukan Soal Kurus – Program 8-Minggu bersama Kevin Zahri yang merupakan program bimbingan 56 hari secara virtual bersama saya untuk mempelajari kawalan berat badan, asas senaman, tip happy dalam kurus, cara asah kekuatan mental, fit family, bimbingan pelan, pelbagai kisah kejayaan dan panduan suplemen dan produk kurus di Malaysia.

0 Shares:
Leave a Reply

Your email address will not be published.

You May Also Like
Read More

How to lose 5kg in 5 Weeks Intro Video

English version of my popular weight loss Jom Kurus video series. This video series will include some 30 videos to guide you step by step on building your own personal weight loss plan.