Atikah: Berjaya Kurangkan 9kg Selepas Bersalin

Dapatkan eBook Anda!

Hai Kevin

Where do I start? Ok actually I memang sorang yang concern about weight. Selepas I beranak with my 2nd son my weight naik sehingga 63kg. My ideal weight is 47kg.
Saya pernah pergi ke slimming centre dan habis beribu-ribu. Well, memang ada hasilnya ada tapi dengan diet yang ketat ada pada satu tahap diet yg buat, I hampir pengsan!

…Saya pernah pergi ke slimming centre dan habis beribu-ribu…So after a few month stop treatment slimming centre, berat saya bertambah balik…

So after a few month stop treatment slimming centre, berat saya bertambah balik. Since, I memang fed up dengan slimming centre, I started to try and cari solution yang 1) tidak menggunakan byk duit dan 2) tidak menyiksakan. Tapi apa pun, I tau kalu nak kurangkan berat badan, pengambilan kawalan pemakanan itu penting.

Jadi saya cuba beli eBook you – How to lose 5kg in 5 Weeks.

eBook How to lose 5 weeks 5kg sangat bagus untuk org yang hendak kurus atau menjaga berat badan. Cara pemakanan yang terkandung dalam e-book betul2 membantu saya. Selepas baca, I cuba tidak mengambil makanan yang berminyak dan mengawal jumlah kalori pemakanan setiap hari dan senaman untuk burn kalori sekerap mungkin.

…Cara pemakanan yang terkandung dalam e-book betul2 membantu saya

Senarai kadar pengunaan kalori yg ada dlm eBook bukan hanya termasuk senaman tetapi juga aktiviti harian seperti mandi, memasak dain lain lain. So hari2, I akan parking jauh supaya boleh berjalan jauh, menggunakan tangga dan pada masa yang sama, saya cuba meluangkan masa untuk senaman 40minit 2-3 kali seminggu.
Kadang-kadang bila I rasa nak makan makanan favorite I makan sikit jer coz seperti mana kat Kevin, tak perlu makan perfect setiap hari. Yang penting ada keseimbangan. I also menggunakan cekodok.com untuk kira kalori yang I amik setiap hari.
Apabila I agak sibuk dan tak dapat bersenam, saya dengan sendiri akan mengawal pengambilan kalorie supaya tidak melebihi keperluan harian saya. Semua hasil pembacaan eBook How to lose 5kg in 5 Weeks.
Sekarang berat badan I dah 54kg. Tapi ada lagi beberapa kg untuk capai berat yg ideal. Walaupun agak mencabar tapi macam Kevin kata – tak lah susah sangat dan tak lah senang sangat.
Kena cekal dan tabah kalau nak cantik n sihat.

0 Shares:
0 comments
  1. Saya tengah survey video aerobik yang bagus untuk beginner. Dah try yang Kathy Smith dan Paula Abdul, require space yang besar di rumah untuk buat..Ada suggestion? Saya currently sedang mengikuti program klinik obesiti di hospital…minta pandangan ,,tq..

Leave a Reply to qayiema Cancel reply

Your email address will not be published.

You May Also Like