Video: Panduan Kempiskan Perut, Kecil kan Peha Dll

Posted by | August 24, 2010 | Health & Fitness, Video | 29 Comments

If you ever wanted to get great abs, kempiskan perut atau kecil kan peha, there is more to it than mere exercise or how many ab crunches you do. Its really all about cardio, your diet and most importantly, you need to create a calorie deficit to help you burn that fat. That said, remember that you can’t spot reduce fat. For details, watch the following video or check out my ebooks.

About Kevin Zahri

I am a US certified personal trainer and nutritionist with over 10 years experience. Over the years, I have published over 10 books, written for Men's Health, other fitness and lifestyle magazines, hosted TV shows and appeared on various TV shows, programs and magazines. I am also an avid corporate wellness speaker and web entrepreneur. More about me here or follow me on Facebook or Twitter.

  • nai

    hai….
    is there a way for me untuk naikkan metabolisma?

    • http://kevinzahri.com Kevin Zahri

      yeah absolutely … you can search my for tips …..

      • Apis Cheras

        Thanks bro Kevin! Helps a lot!

        • http://kevinzahri.com Kevin Zahri

          u r welcome apis….

  • mohamad

    salam kev,

    macamana nak maintain focus in workout? saya dah hampir 2 bulan tak masuk gym.. rasa bosan.help me.tq

  • Amir

    Thanks

  • aty

    mcmana kita nak tau yg senaman cardio yg kita buat dah cukup tuk badan kita?

  • aty

    tq kevin

    • http://kevinzahri.com Kevin Zahri

      u r welcome!

  • puteramankind89

    Salam..
    penerangan yg best,,tima kasih..
    :))

    • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

      u r welcome :)

  • ally

    i've heard diet tht follows a blood type…
    d question is…is tht gurd 4 ou body if we follow tht diet??thanx..

  • http://www.clovis-memoirs.co.cc Lou

    I'm 164cm and weight about 52 kg, have been training more than 2 month, I want to gain weight but I want a beautiful abs. Any advise?

  • irfan

    hey kevin. saya nak tanya. boleh tak buat isometric exercise tiap tiap hari? or kena ada rehat jugak?

    • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

      well tak perlu hari-hari …. rule of thumb: kalau you latih suatu otot, biarkan ia berehat selama 48-72jam sebelum melatihnya sekali lagi.

  • Pingback: Tweets that mention Video: Panduan Kempiskan Perut, Peha Dll | Kevin Zahri's Official Website -- Topsy.com

  • Pingback: Tweets that mention Video: Panduan Kempiskan Perut, Peha Dll | Kevin Zahri's Official Website -- Topsy.com

  • luqmanul

    kevin..pls hel me…
    sy mnghadapi poblem perut buncit..
    so tuk permulaan….mcne nk atasi n dpatkan peru yg fit ckit

  • Pingback: Tweets that mention Video: Panduan Kempiskan Perut, Peha Dll | Kevin Zahri's Official Website -- Topsy.com

  • annas

    hello calvin…can i jogging 1st bfore workout 4 abs??bcoz i heard we can't jogging or do something hard,otherwise we cant get 6pax…it is true??

    • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

      I would do abs first than jog. In other words, do weight training first than cardio …

  • wan

    hai kevin. saya ada satu keraguan. adakah perut pada asalnya buncit akan membuat kulit menjadi berlebihan apabila perut menjadi kempis. jika ianya benar apakah cara yang terbaik untuk menegangkan semula?.
    saya benar-benar ingin tahu.

  • mohd saidi

    hai macam mana nak tahu jumlah kalori yang diperlukan oleh badan?

    • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

      Salam ….. u boleh rujuk kepada my ebooks for step by step instructions untuk mengira dan mengawal keperluan kalori seharian.

      • naja

        what type of ebook kev?u got so many ebooks..which one?

  • As

    x dot tgk la video ni apa maksud calorie deficit ?

  • Leza Gapar

    Salam kevin zahri, sy nak tny jika seseorg itu stop training beberapa thn dan berat pun bertmbh kiranya obes la mcm mana caranya jika beliau nak mulakan langkah pertama program reduce weight. Tq

  • elle

    hai..boleh explain bagaimana cara senaman untuk kecilkan peha?
    tq.