Naja Alias Terkejut berat turun 11kg selepas 3 bulan workshop Jom Kurus

Berikut adalah email daripada Naja Alias, peserta sessi workshop Jom Kurus bersama Kevin Zahri. Naja Alias Terkejut berat turun 11kg selepas 3 bulan workshop Jom Kurus

Berikut adalah email daripada Naja Alias, peserta sessi workshop Jom Kurus bersama Kevin Zahri.

Salam Kevin,

I am writing to update on my progress. I bought the eBook package around June tapi sebabkan kurang ilmu pemahaman nih saya cuma sekadar baca saja. So I joined Jom Kurus on 15 July barulah faham nak kira DCR apa semua tuh. I only started my own meal plan pada puasa Ramadhan. But takdelah nak ikut religiously, tapi basically since I already faham dan tahu what I really need jadi main congak saje apa yang dimakan. Nasik segenggam itu je yang I ikut betul2 and it worked. Asal makan terlebih, dah rasa terlampau kenyang dah.

I never weighed myself since terkejut berat dah sampai 78kg before, terus trauma tengok penimbang kemudian. All this years, I have tried almost everything: minum protein shake la ubat kurus la losyen panas la tapi it never shown any good results but damage to my pockets, yeah πŸ˜› dah la kena pantang makan macam-macam, remeh nak kena prepare the shake jadi lama-kelamaan I just stop sebab dah bosan dgn routines, stress dan berat bukannya kurang tapi bertambah!

Jadi kiranya secara rasmi I ikut diet accordingly as per ebook suggested, which I am happy sebab saya suka makan πŸ˜€ I just eat moderately with no exercise (still) cuma buat kerja-kerja rumah saja and tak timbang-timbang pun sampailah one fine day my sister tegur “nampak kecik sikit” and sepupu perempuan pun told me “dah slim lah!”

Last couple of days baru berani nak timbang when I teman my SIL to her regular checkup, jadi penimbang hospital won’t lie I guess πŸ™‚ ok, I pernah timbang once kat rumah my sis tapi dia cakap scaler tuh dah kaput. Feeling je ingat dah lost 5kgs that time. So this time I amik kira berat terakhir yang super scarry tuh at 78kg and after lebih kurang 3 bulan berdiet lebih kurang ikut mealplan my new weight is 69kg! Sgt super terkejut sebab I never thought boleh hilang sebanyak itu in only 3 months! Dah lama sgt I tak tengok my berat below 70kg…

Now I am more excited and determine nak tengok my target nak shed off 20kg, cos I want to look like when I was 55-58kg πŸ™‚ I tak pernah rasa it’s possible before, and thanks for the knowledge u have shared with us Kevin πŸ™‚ kali nih I must include some exercise jugak, morning jog or brisk walk, considering bad weather time petang nowadays. Will update you bila the next 9kg gone!

Thanks again Kevin, have a happy Sunday!

Naja Alias

0 Shares:
2 comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You May Also Like

Free eBook: 25 Quick Calorie Saving Tips

Great news for everyone, I just launched my latest ebook, "25 Quick Calorie Saving Tips" and it is FREE for all. The eBook provides you with 25 easy to follow tips on how you can make simple diet changes that will help you lose weight. All examples are clearly explained and are based on the Malaysian lifestyle.