Shazarin: Berjaya menurunkan berat sebanyak 32kg

Posted by | January 19, 2011 | Health & Fitness, Success Stories | 45 Comments
shazarin-before-after-weight-loss
  • Nama: Nur Shazarin
  • Sasaran: Kurangkan Berat Badan
  • Pencapaian: -10kg dalam 2 Bulan
  • eBook yang dibeli: All-in-one eBook Package.

Dapatkan eBook Anda!

Salam Kevin,

Alhamdulillah, e-books dapat membantu saya menurunkan berat sebanyak 10kg. Dari berat saya 70kg sehingga sekarang 60kg.

Saya telah mengikuti cara pemakanan diet yang betul dan senaman yang banyak menurunkan kalori badan sy selama 2bulan lebih saya berusaha melakukannya bagi menurunkan berat badan dengan cepat yang terdapat dalam ebooks Kevin.

Perubahan mendadak dari berat saya 92kg telah turun sampai 70kg dan saya membeli e-books bagi ingin mengetahui lebih mendalam tentang pemakanan diet, kalori setiap pemakanan, dan senaman yang harus saya lakukan.

… Perubahan mendadak dari berat saya 92kg telah turun sampai 70kg…

Akhir sekali, saya berjaya dapat menurunkan berat sehingga 60kg.

Terima Kasih atas nasihat Kevin Zahri.

About Kevin Zahri

I am a US certified personal trainer and nutritionist with over 10 years experience. Over the years, I have published over 10 books, written for Men's Health, other fitness and lifestyle magazines, hosted TV shows and appeared on various TV shows, programs and magazines. I am also an avid corporate wellness speaker and web entrepreneur. More about me here or follow me on Facebook or Twitter.

  • SHA

    SHE DOESNT LOOK LIKE 92KG AT ALL!

  • http://kevinzahri.com kevin

    i think the before picture she was 70kg

  • http://www.genh.com.my Mohd Firdaus

    :)

  • hanna

    wahh cool.
    dlm buku tuh ada tak tips nk dpt kan flat abs. ?
    berat 46kg tp perot buncit lorrhh .

    • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

      Ada :)

      • misshulla

        berkesan ke lau kita ikut pe y buku yu ckp?

        • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

          Jangan ikut membuta. Pastikan anda faham apa yang terkandung dan diterangkan dalam eBook saya.

        • Fadhil Omar

          sy dah baca ebook tu..mmg byk maklumat yg sy dapat…2 weeks, dah 2 kg turun.

          • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

            Congrats Fadhil …. alhamdulillah … keep up your good work and keep me posted :)

  • Pingback: Tweets that mention Shazarin: Berjaya menurunkan berat sebanyak 10kg | Kevin Zahri's Official Website -- Topsy.com

  • Anonymous

    Sungguh berkesan kalu betul betul mengikut aturan dan panduan.

    Saya berjaya mengurangkan berat 5kg dlm masa 5 minggu

  • Pingback: Tweets that mention Shazarin: Berjaya menurunkan berat sebanyak 10kg | Kevin Zahri's Official Website -- Topsy.com

  • Shazarin

    sha > sebelum 70kG memang berat saya 92kG..

    kevin > thanks… yup.. tu gmbr berat 70kg.. now dah 58KG.. hehehehe..

    • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

      Wow! congrats :)

  • Pingback: Tweets that mention Shazarin: Berjaya menurunkan berat sebanyak 10kg | Kevin Zahri's Official Website -- Topsy.com

  • ibnu nafis

    Buku tu selain dr online buleh beli kat mana ek????

    • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

      Salam, for now ini adalah eBook semata2.

  • Pingback: Tweets that mention Shazarin: Berjaya menurunkan berat sebanyak 10kg | Kevin Zahri's Official Website -- Topsy.com

  • aeen azeeb

    bila da buat pembayaran?brape lme kne tgu utk dapatkn e-book tu?

    • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

      insyaallah dalam 24jam ….. just make sure hantar email pengesahan pembayaran …. remember ini adalah eBook yang boleh dimuat-turun.

      • aeen azeeb

        ok..i nak tnye 1 soklan..cthnye DCR i 1894.475..i tolak dgn 550 kalori..jadinye skrg DCR i 1344.475 kn?
        mcm mane klu dlm sehari calorie intake i kurg drpd 1344.475?yg i tahu klu calorie intake lbh drpd DCR akan mnyebabkn kgemukan?tp klu kurg lak mcm mne?adakah ia akan tetap jalankan proses pembakaran kalori?heee..

        • azzad

          aeen : intake kurang dari DCR = penurunan berat badan
          intake lebih dari DCR = kenaikan berat badan
          saje nk kongsi ilmu sket2

      • roses

        kevin nk ty..mane nk muat turun
        excel “5kg dalam masa
        5 hari pelan harian..?

        • http://kevinzahri.com/blog/ Kevin Zahri

          ada dalam download list … kalau tak dapat, you can login at kevinzahri.com/shop/order.php

  • Pingback: Tweets that mention Shazarin: Berjaya menurunkan berat sebanyak 10kg | Kevin Zahri's Official Website -- Topsy.com

  • Pingback: Tweets that mention Shazarin: Berjaya menurunkan berat sebanyak 10kg | Kevin Zahri's Official Website -- Topsy.com

  • azreena

    kenapa penurunan berat saya x stabil.. sekejap naik sekejap turun.. bile masa yg sesuai unuk timbang berat badan.. for you info.. sekrang ni saya timbang setiap hari and setiap pagi.. bila saya berpuasa.. lagi susah nk timbang.. mcm tak balance je.. nape??

  • fifi

    berat 51kg tapi naik di bahagian peha and lengan…dlm e-book ade tips ke untuk kecilkan bahagian tu??

  • Anne

    sy dh buat bayaran….tp masih xdpt lg e-book tu napa ya??
    sy ada bukti2 pembelian…sy dh buat 1bulan yg lepas

  • najwa

    salam kevin, i x pernah diet, i xtau diet tu apa, now badan i sgt gemuk,105kg.. tggi 166cm.. i xtau nk beli e book yg mana.umur i 25 thn..ada 2 org anak,setiap kali bersalin berat makin bertambah..bfore kawin berat i 70kg.. any idea?

  • wan

    x sempat lngsung nk bersenam..mcamane nk kurus mcm ni?tp hari2 byk berjalan jauh pegi ofis.

  • norzaini

    Macamana untuk dapatkan Ebook, ada dijual ke di kedai-kedai buku…?

  • alieya

    kevin ix bape paham care na bt pembayaran.. ad x e book yg manual??sbb i x leyh sllu on9..

  • http://www.facebook.com/people/Musana-Jue/100003152836659 Musana Jue

    macam mane nak dpt ebook tu

  • ema

    shazarin, i would like to have u as my mentor.plisss. im a girl. study at utm skudai. please send me your email  at halimahton86@gmail:disqus.com.

  • Nina

    shazarin…..

    awk ada fb x…..nanti saya nak bt mcm awk la….

  • Nina

    shazarin…..

    awk ada fb x…..nanti saya nak bt mcm awk la….

  • damira amisya

    kevin..i baru umo 17 ..and now berat badan i 75kg..macam mane i nak turunkan berat badan dalam masa 2 bulan??i hope u boleh tolong i selesaikan masalah ini…i nak juga kurus macam orang laen….hope u will help me..

  • damira amisya

    kevin i baru umur 15 …and now berat badan i 75kg..i nak turunkan badan dalam masa 2 bulan ?? i kalu boleh nak turun 18 kg/?boleh tak dalam masa 2 bulan..i hope u boleh tolong i..

    • Azizul

      2 bulan 14kg? banyakkan joging. Biasanya bulan pertama memang akan turun banyak. boleh jadi lebih 6kg. Tapi bulan2 seterusnya penurunan akan semakin perlahan

  • Nurul Wadhihah

    Nak jugak bli ebook tu.. tp xfaham cm ner nk bli.. plzzz…help me..=(

  • ana

    macam mana nk beli ebook?

  • bilah

    salam..sy bru 17 thun n brat sy sblum ni 96..tp bila sy guna sd2 slama 3 blan brat sy turun 10 kg..tp saya x guna dh sd2..sy nk cuba turnkan sdiri..boleh bg tips x..?sy nk turun smpai 60 kg…sy nk turunkan dlm masa 1 thun ni pling lama..sy harap sgat abg kvin bg tips brksan…(T_T)

    • Mohd Faizul

      tips nya mudah…kawal permakanan…pastikan makan makanan yang sepatutnya…and work ur body….believe me..its work…i lost almost 25 kg…without any suplement or replecment…kesabaran dan istiqamah…